|
W kuchni, gdzie
od stuleci gromadzili się ludzie, by pielęgnować żar domowego
ogniska i podziwiać potęgę żywych płomieni, w dzisiejszych
czasach zmieniło się naprawdę wiele. Sama kuchnia, będąca
jeszcze niedawno odosobnionym miejscem pracy otworzyła się
na salon. Przywiązujemy coraz z większą uwagę do jej wystroju
i coraz chętniej zapraszamy do niej gości by bawić się wspólnym
gotowaniem. Na przestrzeni ostatnich lat ewolucję przeszła
też technika gotowania. Stworzono kuchenkę mikrofalową,
ultranowoczesną, płaską designerską ceramiczną płytę i urządzenie
do gotowania na parze, ale teraz wracamy do korzeni. Dlaczego?
Najwięksi mistrzowie kuchni potwierdzają, że najlepiej smakuje
jedzenie ugotowane na ogniu. Jeśli przy tym możemy cieszyć
się widokiem płomieni, gotowanie staje się prawdziwą przyjemnością.
Kuchnia - najdogodniejsze miejsce do życia
Od półwiecza firma Rüegg dostarcza "bezpiecznego"
ognia do setek tysięcy kominków i pieców. Teraz jednak nadszedł
czas, by rozpocząć eksplorację nowych lądów. Udaliśmy się
więc w drogę i wprowadziliśmy na rynek rewolucyjną ideę.
Przedstawiamy CookCooka! CookCook czerpiąc logicznych reguł
życia codziennego przywraca ogień do miejsca, w którym się
przez stulecia znajdował czyli do kuchni.
CookCook to piec kuchenny, palenisko grilla, system ogrzewania
wnętrz i kominek w jednym. Da się zamontować w każdym miejscu.
Czy jest odpowiednio dobry?
Możliwość obserwowania ognia w pomieszczeniu,
z którego wydawał się być już wypartym; woń jarzących się
szczap drewna; miły nastrój, ciepło; odgłos trzasku - oto
powody, by odnaleźć na nowo drogę do tego, co naprawdę ważne.
CookCook budzi do życia fascynację ogniem, a dzięki swej
nadzwyczajnej konstrukcji czyni go jak najbardziej współczesnym
i praktycznym współlokatorem.
CookCook - urządzenie opatentowane na
całym świecie stało się kolejnym kamieniem milowym w 50-letniej
historii firmy Rüegg.
"Moc ognia bywa dobroczynna, kiedy
człek ją w ryzach trzyma, i co on tworzy i zamierza, tej
boskiej sile to zawdzięcza"
(Fryderyk Schiller)
|