Poradnik Instalatora Termokominków CTM

Poradnik dla instalatora

6. UŻYTKOWANIE ROŻNA

Rożno przeznaczone jest do opiekania różnego rodzaju mięs oraz drobiu. Najlepsze efekty pieczenia uzyskamy gdy w palenisku znajduje się duża ilość żaru o wysokiej temperaturze. Gwarantuje to uzyskanie doskonałych efektów smakowych opiekanego mięsa.

Widelec rożna należy umieścić w tulei silnika znajdującej się z lewej strony komory spalania, drugi koniec widelca oprzeć na ruchomej podpórce znajdującej się z prawej stronie komory, pamiętając o wykręceniu rączki z tworzywa sztucznego, w przeciwnym razie nastąpi jej zniszczenie. Uruchamianie silnika realizowane jest włącznikiem umieszczonym na centralce sterującej pracą termokominka.



  Zobacz nasze realizacje z innych działów:
  » Baseny Galeria « » Grille Galeria «

  Zobacz nasze realizacje z innych działów:
» Sauny Galeria « » Kominki Galeria «