Piec do pizzy model V to nowoczesne urządzenie,
które występujące w trzech wersjach: frontalnej, narożnej
i do zabudowy. Piec utrzymany jest w prostej stylistyce
o ponadczasowych liniach. Jest to bardzo funkcjonalne
urządzenie o dużej pojemności. Dzięki wymiennej płycie
górnej urządzenie może być instalowane również w narożniku.
Piec w wersji do zabudowy posiada dwa króćce
do rozprowadzenie gorącego powietrza (System DGP) oraz
dodatkowo może zostać wyposażony w dwa wentylatory o
wydajności 360 m3/h.
Urządzenie posiada możliwość regulacji
powietrza pierwotnego i wtórnego za pomocą jednego uchwytu.
Wnętrze piekarnika wykonane jest ze stali nierdzewnej,
w dolnej części umieszczono cegły ogniotrwałe. Piekarnik
jest także wyposażony w termometr, który pozwala kontrolować
i utrzymywać odpowiednią temperaturę pieczenia do gotowania.
Foto: Piec z grillem i piekarnikiem - model V. Wersja
frontalna.
Piec do pizzy model V dostępny jest również w wersji narożnej
i do zabudowy
Foto: Wersja narożna. Posiada górną płytę
o specjalnym kształcie, ułatwiającą montaż w narożniku.
Foto: Wersja do zabudowy posiada czterostronną
ramkę maskującą. Jest ona także wyposażona w dwa króćce do
dystrybucji gorącego powietrza.
TAPIS.TV: Multimedialna prezentacja pieca
model V
Wersja do zabudowy wyposażona jest w dwa
wyloty gorącego powietrza, każdy o średnicy 120mm, które możemy
podpiąć do systemu dystrybucji gorącego powietrza (DGP). Urządzenie
wykończone jest ozdobną ramką stalową.
Piec w wersji do zabudowy posiada możliwość zainstalowania dwóch
wentylatorów o wydajności 360 m3/h
z regulacją prędkości i funkcją termostatu.
Piekarnik z termometrem,
wykonany ze stali nierdzewnej i wyposażony w cegły ogniotrwałe.
Bardzo łatwy demontaż w celu wyczyszczenia.
W komplecie blacha i ruszt do pieczenia.
Bardzo przestronna komora
spalania, wyłożona wermikulitem. Maksymalną kontrolę podczas
spalania, zapewnia uchwyt regulacji powietrza pierwotnego
i wtórnego.