Model
VI
|
Piec do pizzy opalany
drewnem
Piec do pizzy o bardziej kompaktowych wymiarach niż
model V, o szerokości 60 cm i wysokości 120cm. Urządzenie
występujące w dwóch wersjach: frontalnej i narożnej. Piec
również utrzymany w prostej stylistyce o ponadczasowych
liniach. Dzięki wymiennej płycie górnej urządzenie może
być istalowane również w narożniku.
Piec posiada możliwość regulacji powietrza pierwotnego
i wtórnego za pomocą jednego uchwytu. Wnętrze piekanika
wykonane jest ze stali, piekarnik jest także wyposażony
w termometr, który pozwala kontrolować i utrzymywać odpowiednią
temperaturę pieczenia do gotowania.

|
|
Piec do pizzy
model VI dostępny jest również w wersji narożnej
|
|
|
Piekarnik z termometrem,
wykonany ze stali.
W komplecie blacha do pieczenia.
|
Wymienna płyta górna umożliwiająca
montaż urządzenia w narożniku.
|
Bardzo przestronna komora
spalania, wyłożona wermikulitem.
Maksymalną kontrolę podczas spalania, zapewnia uchwyt regulacji
powietrza pierwotnego i wtórnego.
|
Parametry
techniczne pieca z piekarnikiem model VI
Model |
VI |
Klasa energetyczna |
A+ |
Spełnia normy |
EN 16510, EN 13240,
CE, Stuffe 2 |
Moc nominalna [kW] |
9 |
Sprawność [%] |
88 |
Emisja C.O. (13%O2) |
0,11 |
Wymiary zewnętrzne |
|
wysokość całkowita [mm] |
1100 |
szerokość [mm] |
595 |
głębokość [mm] |
frontalny: 585
narożny: 710 |
Wymiary piekarnika |
|
wysokość [mm] |
195 |
szerokość [mm] |
460 |
głębokość [mm] |
320 |
Wymiary komory spalania |
|
wysokość [mm] |
379 |
szerokość [mm] |
410 |
głębokość [mm] |
330 |
Minimalne ciśnienie przewodu kominowego [Pa] |
12 |
Średnica doprowadzenia powietrza z zewnątrz
[mm] |
80 |
Średnica króćca wylotu spalin
[mm] |
150 |
Wysokosć osi tylnego wylotu spalin [cm] |
- |
Maksymalna długość polan [cm] |
50 |
Waga [kg] |
125 |
Schemat
techniczny pieca do pizzy model VI
(wersja frontalna i narożna)
|